22/01/2014

Maalaisjärjestä

DSC_0509_Fotor
DSC_0517_Fotor
On taas näitä hetkiä, kun olisi vaikka mitä sanottavaa, mutta sanoja ei löydy. Kirjoittaisinko siitä ikuisesta väsymyksestä, jotta ihmiset varmasti kuvittelevat mun raudan puutteen olevan järjettömän korkea, vai siitä kuinka epäsivistynyttä porukkaa joudun tapaamaan aivan liian usein.

Mulle itselle opiskelu ja sen halu ei aina ole ollut hirveän oleellinen osa elämää, mutta huomaan ikääntyessäni (niin, alkaahan tää ikä jo painaa) innostuvani enemmän uusista asioista ja uusien taitojen oppimisesta. Kärsivällisyyttä en kyllä omista nimeksikään, vaikka noiden kahden luulisi kulkevan käsi kädessä. Ei kai se mikään salaisuus tai shokki ole, kun alle 18-vuotiaana ei opiskelu kiinnostanut yhtään, mutta tyhmä en koskaan ole ollut. Olen aina osannut kirjoittaa oikeaoppisesti (ainakin haluaisin uskoa niin) ja hallinnut maalaisjärjen jalon lahjan. Siksi mä en oikein osaa ymmärtää, miksi niin monelta - jopa laittoman monelta - puuttuu se. Siis maalaisjärki ja oikeinkirjoituksen taito. Koulua käydään kuitenkin 9 vuotta pakollisena, ja siltikään ihmiset eivät tunnu osaan kirjoittaa. Eikä mitään tartu päähän. 
Itseäni ahdistaa suunnattomasti, kun en tiedä jotain tai en ymmärrä. Pakotan itseni oppimaan sen, varsinkin jos kuvittelen sen olevan hyödyksi itselleni. Eli en siis puhu ydinfysiikasta. 
Ja sitten on näitä joka päiväisiä asioita, joita edes toivoisi ihmisten ymmärtävän ilman selittämistä. Facebookia käytetään Googlena, vaikka sen vastauksen saisi nopeammin vain kirjoittamalla sen kysymyksen sinne Googleen. Jos et tiedä Suomen itsenäisyyspäivää tai miksi sitä juhlitaan, älä tee itsestäsi pelleä myöntämällä sitä sosiaalisessa mediassa. Jos et osaa käyttää Googlea, niin laita edes kaverille yksityisviestiä. Pahoittelen jos olen loukannut jotain verisesti, mutta mä en kykenee luomaan minkään kaltaista sympatiaa ihmistä kohtaan, jolla ei leikkaa päässä. 

Ehkä kohta joku karma potkii mua persuksille, ja huomaan kysyväni jotain erittäin oleellista asiaa. Ehkä tämä maailma toimii näin. Sitä odotellessa. Kommenttiboksiin voi odotellessa jättää vihapostia. 

3 comments:

  1. Lol! Huomaa, et luit ne feissarimokat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha no joo :D plus on taas kolme päivää tullut oltua koulussa

      Delete
  2. hahaha! you're not alone

    ReplyDelete

English/Finnish/German